POMIDOR PIZZA TRÓJMIASTO:
Pomidor Pizza - Gdynia Redłowo (punkt własny, otwarty od 2014 roku)
Pomidor Pizza - Gdynia Oksywie (punkt własny, otwarty od 2023 roku)
Pomidor Pizza - Gdynia Dąbrowa (punkt franczyzowy, otwarty od 2025 roku)
Pomidor Pizza - Wejherowo+Bolszewo/Gościnino+Reda (możliwość otwarcia, zapraszamy do kontaktu)
Pomidor Pizza - Rumia+Pustki Cisowskie+Chylonia(możliwość otwarcia, zapraszamy do kontaktu)
Pomidor Pizza Gdańsk (możliwość otwarcia, zapraszamy do kontaktu)
KLUCZOWE INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERTY FRANCZYZOWEJ:
-Opłata wstępna jednorazowa: 12 tys zł
-Opłata miesięczna: 6% od obrotu
Szacunkowy kapitał potrzebny na uruchomienie punktu tj. remont, kaucja, zatowarowanie = ok. 30-50 tys zł. przy kameralnym lokalu nastawionym głównie na dowóz (25-60m2).
Z naszego doświadczenia wynika, że taki lokal jest najbezpieczniejszą decyzją pod każdym względem. Niski wkład na start, brak obsługi kelnerskiej (mniejsze zatrudnienie), niski czynsz, dowóz, co powoduje stabilność nawet w trudnych czasach, zweryfikowała to np. pandemia.
DLACZEGO POMIDOR?
1. Bo jesteśmy ludźmi - nie korporacją. Odpowiemy na wszystkie pytania (nie ma głupich pytań) i poprowadzimy za rękę w niemalże każdym aspekcie praktycznym i teoretycznym.
2. Bo KAŻDY dotąd otwarty punkt był rentowny nawet nie od pierwszego roku, nie od pierwszego miesiąca, ale od pierwszego DNIA na rynku i jesteśmy pewni, że Twój punkt również taki będzie, jeżeli tylko zastosujesz się do naszych wytycznych, będziesz zaangażowany i elastyczny.
3. Bo 6% od obrotu jest dużo lepsze, niż pozornie atrakcyjniejsze 0% od obrotu, ale za to uzależnianie się od franczyzodawcy pod względem zakupu całego asortymentu od niego, po zawyżonych cenach. Jesteśmy partnerami, a nie krwiopijcami. Nasi franczyzobiorcy mają być zadowoleni, a nie zniewoleni. Brzmi to jak jakiś slogan, ale tak po prostu jest i możemy to udowodnić.
4.
6% vs 0%
Wiele sieci kusi brakiem %, albo bardzo niskimi opłatami. I na pierwszy rzut oka wygląda to pięknie, bo oczywiście haczyk tkwi gdzie indziej.
Mianowicie musisz kupować od nich większość asortymentu. Po cenach, które oni dyktują. Na przykład ser. Bez rabatów jako osoba "z ulicy" kupisz go na własną rękę dajmy na to za 25 zł, ale będziesz zobowiązany kupować go za 29 zł u franczyzodawcy. Przerażająco to brzmi? Nie. 25 czy 29, nie wygląda to jakoś strasznie... lecz to jest PRAWIE 20% ukryte sprytnie w towarze, więc subiektywnie mniej odczuwalne. Dodatkowo jeszcze często musisz nabyć od franczyzdawcy maszyny w leasing, albo całe przyczepy czy lokale w leasing. Ciężkie tysiące do spłacania przez lata.
Tak wygląda koncept niejednej franczyzy na rynku, a my tym porównaniem chcemy jedynie nakreślić różnice.
U nas model jest zupełnie inny: będziesz kupował bezpośrednio u źródła i nie po zawyżonych, lecz po ... zaniżonych cenach. Przykładowo: Ten sam ser kupisz zamiast 20% drożej (od franczyzodawcy), to jeszcze dodatkowo 15% taniej (20%+15% różnicy na Twoją korzyść) (bezpośrednio u producenta sera), gdyż jako sieć mamy te ceny przez lata wypracowane i ty z tych zniżek możesz korzystać. Summa summarum - nasze 6% zostaje pokryte z nawiązką samymi rabatami, które od nas dostaniesz.
W tym wypadku wszyscy są zadowoleni. Tak wygląda model typowo "WIN-WIN" i nie są to czary z kapelusza, a banalne zasady i prosta matematyka.
Rabaty to tylko dodatek!
Zaczęliśmy od przedstawienia korzyści matematycznych, a przecież najważniejsze jest przede wszystkim całe "know-how". Tutaj możesz oczekiwać od nas totalnie luźnej i transparentnej relacji, w której pomagamy tyle ile trzeba i jesteśmy w tej pomocy elastyczni, skupiamy się na tym, co okaże się najważniejsze w Twoim przypadku.
rzepisy, receptury, procedury, szkolenia z robienia pizzy, z zarządzania lokalem, pomoc ze strony księgowej i podatkowej, obsługa programów i kasy, pomoc w wyszukaniu odpowiedniego lokalu oraz badanie rynku, pomoc w zakupie sprzętów, przygotowaniu rysunku technologicznego, HACCP, kontakty do sprawdzonych informatyków, elektryków i wiele wiele innych przydatnych rzeczy na każdej płaszczyźnie pomocnej w prowadzeniu własnej pizzerii.
UWAGA: Nie podejmiemy współpracy z każdym i za wszelką cenę. Wolimy otworzyć nowy punkt raz na dwa lata z ludźmi, którzy nadają na tych samych falach, niż pięć czy dziesięć punktów w rok z każdym kto tylko wyłoży kapitał - dlatego liczymy na zrozumienie w przypadku odmowy z naszej strony.
Potrzebujesz więcej szczegółów?
Napisz do nas biuro@neonroom.pl lub zadzwoń 690977666
Chętnie udzielimy więcej informacji. :-)